Nytt styre for Elias Blix-tunet

Elias Blix-tunet har et eget styre med mandat for arbeidet som gjøres

Styrets medlemmer:

Petter Kjærnes, kommunedirektørens representant -Leder

Oscar Berg, Nordlandsmuseet

Petter Jørgen Pedersen

Eva Fagermo, Sandhornøy lokalutvalg

Elisabeth Dreyer, prosjekt Gildeskål kirkested

Styret har følgende mandat:

A:Styret får sitt mandat og sine oppgaver fra styringsgruppa for «Utvikling av attraksjoner og opplevelser» (formannskapet)

B: Styret utarbeider årlige budsjetter for drift og investering, og legger disse fram for styringsgruppa til godkjenning og evt. finansiering.

C: Styret skal planlegge og iverksette tiltak for vedlikehold og utbedringer av bygninger og uteområder innenfor rammene av godkjent budsjett.

D: Styret utarbeider retningslinjer for bruk, utlån og utleie av Elias Blix-tunet og legger disse fram for styringsgruppa.

E: Styret forvalter bruken av Elias Blix-tunet på grunnlag av retningslinjer vedtatt av styringsgruppa.

F: Styret skal også vurdere tiltak for en helthetlig utvikling av området ved bautaen og veien ut til dette.

G: Styret skal legge til rette for at utviklingen og bruken av Elias Blix-tunet skjer i et samspill med andre tiltak innenfor reiseliv og kultur, bl.a. sykkelturisme, Pilegrim i Nord og utvikling av Gildeskål kirkested.

H: Styret velger selv leder og nestleder.

I: Styret er beslutningsdyktig når minst tre medlemmer er tilstede.

J: Repr. utpekt av rådmannen er sekretær for styret og kaller inn til møter når leder eller to av styrets medlemmer ber om det.

K: Vedtak i styret fattes med simpelt flertall. Et mindretall i styret kan be om at styringsgruppa vurderer styrets vedtak.

L: Styret skal ta initiativ til oppretting av en venneforening for Elias Blix-tunet. Venneforeningen organiserer seg selv og inngår ikke i kommunal drift.

Elias Blix-tunet

Elias Blix-tunet