Tenk hva vi kan få til her -Avisa Nordland

Tenk hva vi kan få til her - Avisa Nordland 3. mars 2020

Elisabeth Dreyer vender tilbake til hjemkommunen for å jobbe med Gildeskål kirkested. Som prosjektleder skal Elisabeth bygge nettverk, ha ansvaret for å utvikle forretningsmodellen, og å drive kommunikasjonsarbeid.

“Gildeskål kirkested ligger slik til at alle bygdene kan ha likt eierskap til det spesielle tunet, med middelalderkirken fra midten av 1100-tallet og hovedkirken fra 1881 tett på hverandre og med prestegården og Nordlandsmuseet vegg i vegg.”

Stedet har gitt navn til kommunen, det var her områdets gilder ble holdt. Ved prestegården er det funnet stolpehull som antas å være et langhus fra jernalderen, en av delprosjektene for kirkestedet tar sikte på å bygge et jernalderhus som en del av opplevelsesrommet.

“- Gildeskål kirkested er en uslepen diamant som vil kunne passe perfekt for de trendene vi ser komme. Folk reiser kortere og mer klima- og miljøbevisst. Mange leter etter balanse i livet, og søker ro og muligheter for å delta i aktiviteter som passer i dette bildet. De ønsker også å nyte lokal, kortreist mat, signaturretter de ikke kan få hjemme, sier den kommende prosjektlederen.”

Avisa Nordland 3. mars 2020