Dispensasjon fra reguleringsplan til å bygge servicebygg

I Plan- og eiendomsutvalgets møte 15.04.2021 ble det innvilget dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan slik at arbeidet med å realisere servicebygget kunne settes i gang.

Hele saken finner du her: http://innsyn.gildeskal.kommune.no/eInnsyn/DmbHandling/ShowDmbHandlingDocument?dmbId=7091&caseType=CasesFremlegg&registryEntryId=69047

Gildeskål kommune er i gang med å revidere reguleringsplanen på kirkestedet. Dagens plan ble vedtatt i 1993. I 2019 ble det levert en rapport fra et forprosjekt for kirkestedet. Denne dannet bakgrunn for at kommunen engasjerte konsulent og startet arbeidet med revisjon av reguleringsplanen. Formålet er å utvikle kirkestedet med blant annet bygging av nytt museumsbygg, samt bedre adkomst, parkering og andre fasiliteter for å gjøre stedet mer attraktivt og publikumsvennlig.

Bygging av et servicebygg har vært en del av planen siden oppstart. Det haster å realisere dette bygget. Gildeskål kirkelige fellesråd har mottatt tilskudd fra kommunen og fra Riksantikvaren for å installere brannvarslingsanlegg i Gildeskål gamle kirke. I den forbindelse må det bygges tekniske rom. Samtidig har kommunen bevilget penger i budsjettet for 2021 til å bygge servicebygg som skal romme toaletter for besøkende, garderobe for ansatte, og et lite lager/redskapsbod. Tanken er å bygge ett bygg, som skal romme både tekniske rom for brannvarslingsanlegget og være et servicebygg for kirkene. Tekniske rom må ta høyde for at det med tiden også installeres brannvarslingsanlegg i Gildeskål Hovedkirke og prestegården; alle bygg med stor kulturhistorisk verdi og som må ivaretas og sikres for framtida.