Pilegrim i nord, Trondenes

Pilegrim i nord besøkte i juni Trondenes og Hadsel for å få oversikt over hvilke planer disse stedene har i den videre satsingen for å få på plass en godkjent pilegrimsled fra Trondenes til Nidaros.

 

I Trondenes møtte vi ei stor og svært engasjert prosjektgruppe der Trondenes Historiske senter, kirken, Nord-Hålogaland bispedømme og prosjektet «I Tore Hunds rike» var samstemte i at de ønsker å jobbe sammen for å etablere Trondenes som det beste nordligste pilegrimsstedet fr vandring mot Nidaros.

De har allerede etablert et godt samarbeid, og da vi besøkte Trondenes 3. juni, var mange skoleklasser på pilegrimsvandring mellom Harstad sentrum og Trondenes. Det ligger svært godt til rette for å etablere et pilegrimssener i Trondenes. Ei av få støpeformer for pilegrimsmerke fra middelalderen er utstilt på museet.

I 2023 er Trondenes stoppested for  jubileumsstafetten «Norge i 1000 år» og vi ser frem til å være med på å befeste Trondenes som starten på en ny nasjonalt godkjent pilegrimsled fra nord til Nidaros.

Høsten 2021 vil den helhetlige satsingen på Trondenes finne sin form og vi gleder oss til fortsatt samarbeid.