Servicebygg

Gildeskål Kirkested har alltid vært et populært utfartssted. Behovet for et servicebygg er det første som må på plass for å kunne utvikle Gildeskål Kirkested, og er en forutsetning for økt aktivitet i området.

Bygging av servicebygget vil ha oppstart høst/vinter 21/22. Bygget rommer en besøksdel med toalettfasiliteter, samt en ansattavdeling med tilgang til dusj. Det blir en redskapsavdeling, samt teknisk rom for brannsikringsanlegg for middelalderkirken. I tillegg blir det strømuttak for å gjennomføre lokale arrangementer.

Bygningen vil legges mellom kirkene, opp mot bergrabben nært hovedkirka. I bakkant av bygget blir trafoen stående ved siden av servicebygget. Universell utforming vil ivaretas.

Gisle Jakhelln hos Boarch Arkitekter AS har utformet plantegninger for det nye servicebygget og COWI står for de tekniske løsningene. Prosjektet legges ut på anbud i DOFFIN juli 2021.

Materialene som skal benyttes vil sørge for at bygget vil gli godt inn i landskapet. Fra prestegårdsbakken vil trafoen i bakkant av servicebygget være skjult.

Fasade nord

Fasade nord

Fasade syd

Fasade syd

Fasade vest

Fasade vest

Fasade øst

Fasade øst

Planalternativ

Planalternativ

Situasjonsplan

Situasjonsplan

Snitt

Snitt

Takplan

Takplan